Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga

Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga
Data: ds./ gen. / 2016
Hora: 18:00
Adreça: Plaça de les Beates, 2 08003 Barcelona
Gegants Santa Maria del Mar

Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga

Ciutat de Barcelona

L’Associació d’Amics dels Gegants del Pi i l’Associació del Membres de les Colles de Gegants, Diables, Bestiari, Grallers i Tabalers del Casc Antic, ens plau presentar-vos un acte, el qual rememora una de les antigues processons succeïdes a la Ciutat de Barcelona, com la Beatificació de St. Ramon de Penyafort (1601). Aquest acte sempre serà el dissabte següent al set de Gener, Festivitat de St. Ramon de Penyafort, tarda/vespre. L’acte s’iniciarà amb una cercavila que anirà d’una de les Basíliques a l’altra, canviant cada any de parròquia, que fa la sortida i la parròquia que fa l’amfitriona. Enguany es començarà a la Basílica de Santa Maria del Mar i s’acabarà a la Basílica de Santa Maria del Pi.

Aquest acte es diu SEGUICI DE LES BASÍLIQUES DE LA BARCELONA ANTIGA (Agermanament dels Gegants de Santa Maria del Mar i els de Santa Maria del Pi), en el qual hi participen: els Gegants del Pi, els Gegants de Sta. Maria del Mar, el Lleó de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, el Dofí de Barcelona, juntament amb els Ganfarons (o penons) d’ambdues Basíliques acompanyats per un grup reduït de tabals i grallers de les dues entitats.

L’any 2008 s’estrenà a la Basílica del Pi el “Ball A Quatre” un ball que vol representar la bona entessa dels gegants de Santa Maria del Mar amb els Gegants del Pi, dancen junts aquest ball que només es podrà veure un cop a l’any, sempre dintre d’una de les Basíliques esmentades i com és evident en la festa del Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga.

No us podeu perdre un acte com aquest, en el qual hi esteu convidats!

Video de l'esdeveniment