Notícies

Noves Notícies
08 gener 2017

Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga 2017

L’Associació d’Amics dels Gegants del Pi i l’Associació del Membres de les Colles de Gegants, Diables, Bestiari, Grallers i Tabalers del Casc Antic, ens plau presentar-vos un acte, el qual rememora una de les antigues processons succeïdes a la Ciutat de Barcelona, com la Beatificació de St. Ramon de Penyafort (1601). Aquest acte sempre serà el dissabte següent al set de Gener, Festivitat de St. Ramon de Penyafort, tarda/vespre. L’acte s’iniciarà amb una cercavila que anirà d’una de les Basíliques a l’altra, canviant cada any de parròquia, que fa la sortida i la parròquia que fa l’amfitriona. Enguany es començarà a la Basílica de Santa Maria del Pi i s’acabarà a la Basílica de Santa Maria del Mar.

Aquest acte es diu SEGUICI DE LES BASÍLIQUES DE LA BARCELONA ANTIGA (Agermanament dels Gegants de Santa Maria del Mar i els de Santa Maria del Pi), en el qual hi participen: els Gegants del Pi, els Gegants de Sta. Maria del Mar, el Lleó de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, el Dofí de Barcelona, juntament amb els Ganfarons (o penons) d’ambdues Basíliques acompanyats per un grup reduït de tabals i grallers de les dues entitats.

L’any 2008 s’estrenà a la Basílica del Pi el “Ball A Quatre” un ball que vol representar la bona entessa dels gegants de Santa Maria del Mar amb els Gegants del Pi, dancen junts aquest ball que només es podrà veure un cop a l’any, sempre dintre d’una de les Basíliques esmentades i com és evident en la festa del Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga.

No us podeu perdre un acte com aquest, en el qual hi esteu convidats!

Video de l'esdeveniment