Ballada de Gegants Històrics

La Colla Gegantera del Casc Antic.
Data: ds./ oct. / 2018
Hora: 18:00
Adreça: Basílica de Santa Maria del Mar
La nostra festa !!

Ballada de Gegants Històrics 2018

Basílica de Santa Maria del Mar (Barcelona)

El dia 4 de novembre farem la XIV Ballada de Gegants Històrics a Santa Maria del Mar

Participaran de manera extraordinaria:

  • Gegants Cristians de Sitges
  • Gegants Moros de Sitges
  • Família dels Gegants del Pi
  • Gegants de Santa Maria del Mar

Enguany hi ha canvis, l’exposició de les figures convidades (a les 18h) serà a la placeta Montcada i no a la façana de l’esglèsia.

A les 18.30h es farà la presentació al Museu de les Cultures del Món (Carrer Montcada) dels nous elements dels gegants de Santa Maria del Mar en el marc de la celebració del seu 15è aniversari, tot el que portin estarà bassat en el projecte del 1875 dibuix fet per l’escenògraf Francesc Soler i Rovirosa.

A les 19.15h  inici de la passejada dels Gegants pels carrers del barri de la Ribera. Carrer Sobrerers, carrer Argenteria, Princesa, Montcada, Pg. del Born, carrer Santa Maria i plaça Santa Maria.

A les 20.30h entrada a l’interior del temple i mostra de balls davant l’altar major.

La Ballada de Gegants Històrics va néixer l’any 2003 en el marc del primer aniversari de la recuperació dels Gegants Històrics de Santa Maria del Mar. La Colla Gegantera del Casc Antic en veure que va tenir molt d’èxit continua fins a dia d’avui , amb la col·laboració de la Basílica de Santa Maria del Mar, a tirar endavant el projecte de cada any. Referent als gegants que entren a la Basílica per oferir el seu ball, se’ls mira la seva història, la seva imatge, i han de ser històrics o personatges històrics de rellevància al seu territori per poder ballar dintre de l’església de Santa Maria del Mar, sempre amb el vist i plau de la Colla de Gegants del Casc Antic i la Basílica de Santa Maria del Mar, sense saltar-se els propis protocols.

L’acte comença amb l’exposició de les figures davant de la façana principal de la Basílica, i posteriorment fan una petita passejada pel barri de la Ribera finalitzen l’acte a l’interior de la Basílica de Santa Maria del Mar per oferir el seu ball al públic assistent.

La Ballada de Gegants Històrics es celebra pels volts de Tots Sants, variant cada any la data, un cap de setmana abans o després.